پیشگفتار
زندگي بشر از ابتدا تا امروز همواره دارای یک منطق داستاني بوده است. هر داستاني بر اساس توالي رویدادها پیش میرود و این رویدادها هستند كه در بستر زمان زندگي انسان را شکل ميدهند. هر داستانی دارای روايتی است و انسان در طول تاریخ تکامل و رشد خود چه از بشر اولیه تا انسان معاصر چه از کودکی تا کهنسالی، براي درك پديدههای پيرامونش همواره به روايت و شناخت آن نيازمند بوده است.
اما در حوزه ادبیات داستانی، باید گفت بررسی روایت شناسانه یک اثر همواره موردتوجه نظریهپردازان بوده است. و در دورههای اخیر این علم موردنظر پژوهشگران و نویسندگان حوزه ادبیات و داستاننویسی نیز قرارگرفته که منجر به تولید آثار متعددی در قالب کتاب ، مقاله و رسالههای دانشجویی در همین راستا شده است.
در این کتاب، سعی شده است مبانی اصلی نظریه روایت شناسی ژرار ژنت بهطور دستهبندیشده در اختیار پژوهشگران و علاقهمندان این حوزه قرار بگیرد. اما علاوه بر معرفی و تشریح نظریه ژرار ژنت، که بستر روایت شناسی این پژوهش بر نظریه ایشان استوار است، این کتاب به معرفی دو اثر داستانی از دو رماننویس ایرانی و فرانسوی (فریبا وفی و آنا گاوالدا) و تشریح و تطبیق این آثار از منظر روایتشناسی ژنت میپردازد.
در اینجا جای دارد از اساتید بزرگوارم دکتر نرگس محمدی بدر و دکتر حسین یزدانی احمدآبادی قدردانی کنم که با راهنمایی و همراهی بیدریغ ایشان این اثر پژوهشی به نگارش درآمد تا در اختیار دانشجویان، پژوهشگران، نویسندگان و اهالی قلم قرار بگیرد.
باشد که مقبول نظر افتد
زهره غلامی
Reviews
There are no reviews yet.